NUDI HIPOTEKU OD 124.000 EURA: Sestrić vođe „valjevske grupe” nudi sudu jemstvo!

Rođak Milana Lazarevića ponudio je hipoteku na poslovnu zgradu kako bi se njegov ujak branio sa slobode.

Rođak Milana Lazarevića (52), zvanog Laza Bombaš, vođe „valjevske grupe” čiji se pripadnici terete za ubistvo boksera Željka Đedovića, iznudu, nedozvoljeno držanje oružja i falsifikovanje dokumenata, ponudio je jemstvo od 124.000 evra kako bi se njegov ujak branio sa slobode.

Lazarevićev sestrić ponudio je hipoteku na jednu poslovnu zgradu u Valjevu. Odluku o jemstvu trebalo bi da donese sudija Svetlana Aleksić, predsednica sudskog veća koja vodi postupak protiv pripadnika „valjevske grupe”.

Milan Lazarević nalazi se u pritvoru od 4. oktobra prošle godine kada je priveden u zajedničkoj akciji policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Policija u Ubu uočila je „audi” kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi. Lazarević je uhapšen svega nekoliko sati pošto mu je sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredilo pritvor jer se nakon pauze nije vratio u sudnicu. Sedam dana posle hapšenja, Lazarević je počeo štrajk glađu i nije ga prekidao.

On je ranije u pritvoru proveo sedam i po godina, nakon što je uhapšen 2009. godine.

Odlukom sudskog veća pušten je da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Lazarevića tereti da je organizovao kriminalnu grupu, kao i da je okrivljenom Zoranu Jeličiću naložio da ubije njihovog kriminalnog suparnika Željka Đedovića 2009. Đedović je likvidiran ispred sportske hale u Valjevu. Motiv ubistva je osveta jer se, prema navodima optužnice, Đedoviću sudilo za pokušaj ubistva Lazarevića.

Osim po tome što je jedan od najdužih postupaka pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, suđenje „valjevcima” pažnju privlači i zato što za deceniju trajanja procesa, sudnicom konstantno provejava ime Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šarića.

– Istražujući odnos Lazarevića i Joksovića, istražni organi došli su do saznanja da Lazarevićev i Joksovićev sukob datira odranije. Lazarević je, naime, početkom devedesetih godina prošlog veka pucao i bacio bombu na Joksovića i njegove prijatelje. Joksović je tada teško povređen zbog čega je imao komplikovanu operaciju i dugo se oporavljao. Da između njega i Lazarevića tinja dugogodišnje neprijateljstvo priznao je i sam Joksović u pismu koje je poslao Darku Šariću, a u kojem je naveo da je imao problema sa onim iz Valjeva što ga je upucao i da je bolje da je tada poginuo.

Ostavite komentar