Norveška savladala Srbiju na rukometno Svetskom prvenstvu 31:28 (17:14)

Katastrofalna igra u drugom poluvremenu i odlična u prvom karakteristika je rukometne utakmice Norveška – Srbija u meču prvog kola Treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Neverovatno je koliko su „orlovi” loše odigrali poslednjih 30 minuta. Ništa nije funkcionisalo u redovima srpski rukometaša, bili su bez ideje u napadu, loše igrali u odbrani, sporo se vraćali ka golu. Sve to je bilo drugačije u prvom poluvremenu jer je napad „orlova” funkcionisao odlično, a u odbrani nisu dozvoljavali vikinzima da se razigraju, pa je zato taj deo utakmice i završen rezultatom 14:17 za srpski tim.

Milosavljev je u prvom delu bio odličan, imao čak sedam odbrana i tako nastavio u prvim minutama drugog dela, ali je onda i on stao, pa je u poslednjih 10 minuta na srpskom golu bio Cupara, ali ni to nije pomoglo „orlovima”.

Za razliku od srpskih golmana norveški golman Bergerud u drugom poluvremenu pokazao je svoje kvalitete i bio nerešiv problem za „orlove”.

Koliko je Orbić bio dobar u prvom delu, toliko je loše igrao u drugom, isto kao i Đorđić. Na drugoj strani, jedan od najboljih svetskih igrača, Sagosen u prvih 30 minuta nije dao nijedan gol, ali je u drugom bio nezadrživ za „orlove”. Tako je na kraju utakmice rezultat bio 31:28 za vikinge.

Na žalost, posle ovog poraza srpski rukometaši ni ovoga puta neće igrati u četvrtfinalu. Pored poraza problem predstavlja i povreda Jovice Nikolića na samom kraju prvog poluvremena.

Ostavite komentar