NIŠ: Velika zaplena dragocenosti i nakita na niškom aerodromu!

Carinici u saradnji sa policijom na aerodromu “Konstantin Veliki“ u Nišu osujetili su pokušaj krijumčarenja jedne putnice stare 61 godinu!

U saradnji sa pripadnicima granične policije MUP-a Srbije carinici su na aerodromu „Konstantin Veliki” u Nišu sprečili pokušaj šverca dragocenosti i nakita, koji je jedna putnica htela da prokrijumčari na liniji Niš-Bazel. Kako je saopštila Uprava carine Srbije, slučaj je otkriven u nedelju 6. avgusta popode, tokom kontrole putnika koji su čekali let za Švajcarsku. Tom prilikom putnica rođena 1962.godine na pitanje carinika  da li ima nešto da prijavi za carinjene, odgovorila da sem ličnih stvari nema ničeg vrednog sa sobom.

Detaljnom kontrolom njenog ličnog prtljaga, međutim, službenici Carine Srbije otkrili su da je u njenom ličnom prtljagu velika količčina neprijavljenih dragocenosti, zlatan nakin i jedan ručni časovnik marke “Roleks“. Odmah potom obavljen je i lični pretres ove žene i utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi u tkanini obavijenoj oko pojasa. Potom je utvrđeno i da je deo zlatnog nakita sakrila u pakovanju papirnatih maramica i ženskim najlon čarapama, što je bilo u marami kojom je obavila svoju glavu.

Kako je saopšteno ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata u okviru i sa priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke “Roleks“ model (“Oyster Perpetual Datejust“).

Dragocenosti su procenjene na vrednost od oko dva miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Ostavite komentar