MONSTRUOZNO: Pratio čoveka, zapalio mu krevet, a onda ga ubio!

Pratio čoveka, zapalio mu krevet, a onda ga ubio!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana N. (44) zbog sumnje da je 25. jula 2023. godine u stanu na Voždovcu, u Zaplanjskoj ulici iz bezobzirne osvete sa umišljajem, ubio M.Č, pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ivanu N. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima optužnice, Ivan N. je, kako bi se osvetio sada pokojnom Mihalu Č. zbog povrede ruke koju mu je, kako je smatrao, on naneo pre godinu dana, najpre, 24. jula posmatrao stan njegov stan i čekao da ga on napusti. Nakon toga, okrivljeni je obio vrata stana i ušao u njega, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori. Vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog.

Sledećeg dana oko 10.20 časova, Ivan N. je ponovo došao do stana u kojem Mihajlo Č. živi i pozivao ga da mu otvori vrata, što oštećeni nije uradio, pa je okrivljeni nasilno otvorio vrata, a potom iz pištolja „crvena zastava“ pucao u Mihajla i pogodio ga u trup.

Od zadobijenih povreda, Mihajlo Č je preminuo 4. avgusta 2023. godine u Urgentom centru u Beogradu.

Ostavite komentar