„MISLILA SAM DA SAM LUDA“: JLO progovorila o napadima panike

U 21. veku poznate ličnosti često govore o mentalnom zdravlju. Dženifer Lopez odlučila je da progovori o tome šta ju je nateralo da promeni način života kako bi se brinula o sebi. Svoju priču opisala je u biltenu On JLo.

Dok je bila u kasnim dvadesetim, njena karijera je nastavila da cveta u muzičkoj, filmskoj i poslovnoj industriji. Iako do danas vodi intenzivan životni stil, onda se dogodilo nešto zbog čega je postala svesna svojih prioriteta.

– Bio je trenutak u mom životu kada sam spavala 3-5 sati dnevno. Bila sam na snimanju po ceo dan, a noću u studiju. U isto vreme se sastajala sa prijateljima i snimala vikendom – napisala je ona.

– Približavala sam se tridesetoj i mislila sam da sam nepobediva. Jednog dana sam sedela u prikolici i sav taj posao i stres, zajedno sa nedostatkom sna da se oporavim, su me stigli napadi panike i ekstremni umor. Mislila sam da sam luda. To me je potpuno ohladilo – napisala je Lopez.

Prestala je da vidi jasno i fizički simptomi su počeli da je obuzimaju, osećala je veliki strah.

-Sada znam da je to bio klasični napad panike od iscrpljenosti, ali tada nikada nisam ni čuja za taj izraz.

Napad panike je iznenadni napad veoma jake anksioznosti. Prate ga simptomi kao što su otežano disanje, lupanje srca, hladan znoj, vrtoglavica i teškoće u govoru. Neki ljudi ih doživljavaju često, ali se mogu iskusiti i sporadično. Nemaju poseban razlog, ali njihov izgled podstiču uslovi okoline kao što su umor, teški stres, traume i zloupotreba psihoaktivnih supstanci (uključujući alkohol).

Pročitajte i: “SVE JE LEGLO NA SVOJE MESTO”: Mina Kostić progovorila o odnosu sa bivšim mužem

BONUS VIDEO:

Izvor: Najžena

Ostavite komentar