Milan St. Protić: Vuk Jeremić nije digao ništa teže od kašike u životu!

Istoričar i nekadašnji ambasador Srbije u SAD, Milan St. Protić, gostujući na kontroverznoj luksemburškoj piratskoj televiziji N1, prokomentarisao je stav lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u vezi sa pritiscima na Srbiju da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini…


– Ako sam ga dobro čuo, ovo sa ruske strane znamo čime nam se preti, i pošto tu znamo čime nam se preti, mi treba toj strani da se priklonimo. Drukčije svet izgleda iz carskih gaća nego što izgleda običnom građaninu. Onaj koji gleda koji to odozgo, a nema i nikad u životu nije imao nikakvih egzistencijalnih problema, i nije digao ništa teže od kašike i sve mu život došlo na srebrnom poslužavniku, a to znam iz prve ruke, onda on može tako olako da govori o egzestecijalnim stvarima jednoga naroda – rekao je Protić i dodao:

– Kad bi njegova lična egzistencija time bila ugrožena, siguran sam da bi i Vuk Jeremić i mnogi drugi, koji danas ispaljuju takve neodgovorne izjave i prave se mudraci u trenutku u kome je Evropa na ivici globalnog rata, mnogo bi ozbiljnije i odgovornije o tome govorili.

Ostavite komentar