LETEĆI AUTOMOBIL američke kompanije Alef stižu 2025. godine

Kada su ljudi zamišljali budućnost, imali su brojne ideje, dok se poneke od njih polako pretvaraju u realnost, tako da bi saobraćajne gužve uskoro mogle da odu u istoriju sa kompanijom koja tvrdi da će njeni ’leteći automobili’ pružiti svima opciju da doslovno odlete i spasu se zastoja na putu. Kalifornijski brend Alef Aeronautics kreirao je Model A, vozilo koje koristi urbane infrastrukture kako bi se kretalo i parkiralo, ali i letelo.

Foto: Printscreen

Vizija njihovog vozila, koje će biti dostupno svim zainteresovanim pionirima gradskog neba po ceni od 311.225 evra, omogući će prvim kupcima potencijalno futurističko putovanje autoputevima i nebom. Kompanija planira da krene sa isporukama u četvrtom kvartalu 2025. godine, što je prilično uzak rok od tri godine, ističući da će njeni komercijalni modeli biti u mogućnosti vertikalnog uzletanja iz regularne vožnje putevima, gotovo nalik helikopterima.

Foto: Printscreen

Model A je opisan kao rešenje problema modernih gužvi i zastoja u saobraćaju i poseduje prelazni opseg od 321 km na točkovima i 177 km letačkog opsega. Međutim, svako ko želi da među prvima ugrabi ovakvu neverovatnu mašinu za seebe, onda će morati da požuri, jer je pretprodajni rok krenuo 19. oktobra, sa regularnim učešćima od 155,69 evra, ili 1.551,17 evra koliko je potrebno izdvojiti za depozit prioritetnog reda.

man.hypetv.rs

Ostavite komentar