Ko priželjkuje haos u izbornoj noći: Savo Manojlović glavni organizator sumnjivih aktivnosti?

Nevladina organizacija Kreni-promeni stvara atmosferu sumnje u regularnost izbornog procesa kao pripremu haosa na ulicama.

Kako prenose beogradski mediji, ova organizacija od ranog jutra širi neistine o izbornim neregularnostima sa ciljem izazivanja zabrinutost među građanima. Njihova agenda je puštanje lažnih vesti i netačnih informacija na društvenim mrežama, a u svakom od njih našlo bi se nešto što bi navodno dokazivalo da je izborni proces neregularan.

Motivi ovakvog ponašanja su, kako navode beogradski mediji, stvaranje alibija za loš izborni rezultat političke opcije bliske pokretu Kreni-promeni, a potom i stvaranje uslova za nasilno preuzimanje vlasti na ulicama.

Posebno se ističe uloga Save Manojlovića, lidera Kreni-promeni koji preko društvenih mreža od jutros aktivno učestvuje u širenju tvrdnji kojima se pokušava kompromitovanje izbornog procesa. Na snimku koji je objavio, Manojlović sa kompjutera čita unapred napisan tekst nabrajajući incidente koji nisu po zakonu prijavljeni policiji, a Republička izborna komisija je demantovala ove navode. 

Manojlovićev cilj navodno je podizanje tenzija u Srbiji tokom izbornog dana. Mediji podsećaju da su pojedine političke opcije već najavljivale navedeni scenario tokom izborne kampanje, poručujući da će, u slučaju izbornog poraza, proglasiti da su izbori pokradeni. Sada se u te svrhe koristi nevladina organizacija koja će u javni prostor plasirati glasine o neregularnosti izbora kako bi deo političkih struktura pozvao svoje pristalice na proteste nakon zatvaranja biračkih mesta.

Ostavite komentar