Jovanov podneo krivične prijave protiv Aleksića i Tepićeve, da li ih imunitet štiti od robije?

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Milenko Jovanov rekao je za Tanjug da je danas podneo krivične prijave protiv predsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića i potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.


„U skladu sa onim što smo govorili na konferenciji za štampu koja je održana u subotu, danas sam podneo krivične prijave protiv Miroslava Aleksića i Marinike Tepić. Kada je u pitanju Aleksić, krivična prijava je podneta zbog njegovih čudnih radnji kada su u pitanju nevladine organizacije i Nacionalna služba za zapošljavanje, gde je sa tastom Ljubišom Kneževićem uspeo da izvuče 54 miliona dinara za finansiranje raznih projekata za koje, kako imamo informaciju, ništa nije realizovano”, rekao je Jovanov.

Jovanov je dodao da se krivična prijava protiv Tepićeve odnosi na period 2012-2016. godine kada je bila na čelu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

„Tada su vrlo često dodeljivana sredstva koja nikada nisu pravdana. Ona su odlazila samo u jednom pravcu i nikada se nije saznalo na šta su ta sredstva trošena. Takođe, finansirani su različiti oblici navodnih sportskih udruženja koja zapravo to nisu bila jer su se nalazila na adresama privatnih kuća”, naveo je Jovanov.

Jovanov je rekao da su krivične prijave poslate tužilaštvu u Novom Sadu i u Kruševcu.

„Očekujemo da tužilaštva reaguju po tim prijavama. Da pozovu sve one koji su navedeni u prijavama, da ih saslušaju, da izvedu dokaze i da onda konačno dobijemo odgovor na pitanje gde su se i kako trošile pare građana Srbije i kako se to neko bahatio i bogatio za vreme dok je Srbija propadala, dok su delili otkaze građanima, dok narod nije imao hleb i nije imao posao”, zaključio je Jovanov.

Ostavite komentar