ISTRAŽUJEMO: Žuti narko-kartel hara Srbijom?

U zadnjih godinu dana, na izričit zahtev i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, srpska policija okomila se kao nikad do sad na sve narko-kartele u Srbiji. Policijske akcije protiv narko-mafije smenjuju se munjevitom brzinom, hapšenja narko-dilera širom Srbije postala su svakodnevna pojava, a broj uhapšenih i procesuiranih kriminalaca koji se bave prozvodnjom i rasturanjem narkotika premašio je brojku od 200 ljudi!

Oštrica policijskog obračuna sa narko-mafijom u Srbiji usmerena je protiv pipaka crnogorskih narko-kartela u Srbiji, konkretno protiv „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana, ali izgleda da je to nedovoljno da se tržište narkoticima u Srbiji potpuno zatvori i ukine na duže staze, piše portal Hronika.eu

Frapantna činjenica da su lideri tzv. žute opozicije okupljene oko zloglasnog žutog tajkuna Dragana Đilasa, nekadašnjeg potrčka žutog diktatora Borisa Tadića Vuka Jeremića i bednog ostatka kriminogene Demokratske stranke i svih njenih derivata okruženi ovejanim narko-dilerima koji čak zauzimaju visoke partijske funkcije u partijama koje čine pomenutu „žutu opoziciju“ iznenađuje, ali i nameće pitanje o čemu se tu zapravo radi, i da li se, možda, iza političkog paravana krije dobro organizovana narko-mafija?

Kontroverzna rumunska političarka Marinika Čobanu-Tepić davala je novac iz budžeta Vojvodine u periodu dok je bila na vlasti svom najboljem i najbližem ortaku Novaku Filipoviću (40), poznatom narko-dileru iz Pančeva, verovatno za kupovinu i preprodaju droge deci Vojvodine, ali nikada nije ni hapšena niti procesuirana zbog tog eventualnog krivičnog dela.

Visoki partijski funkcioner Đilasove partije iz Kuršumlije Milutin Bakić (56) uhapšen je sa čak 66 kilograma droge, koju je verovatno hteo da preproda i da novac od prodaje droge deci Srbije upotrebi za finansiranje rada Đilasove partije, koju je ovaj, inače, kupio kao polovnu robu na političkoj buvljoj pijaci od izvesnog kozara Dejana Bulatovića iz sela Batrovci kod Šida.

Dragan Đilas nikada nije krio svoje veze sa Vladom Japancem, jednim od vođa zloglasnog „zemunskog klana“, i čak se javno hvalio tim prijateljstvom, iako je poznato da se „zemunski klan“ bavio isključivo otmicama i distribucijom droge.

Visoki partijski funkcioner partije Vuka Jeremića iz Lajkovca (koju je ovaj, isto kao drugar mu Đilas, kupio kao polovnu robu na političkom buvljaku od izvesnog Miroslava Aleksića iz Trstenika, inače Dinkićevog „eksperta za pljačku) Aleksandar Radojičić uhapšen je zbog prodaje droge deci upakovane u kinder jaja, što prevazilazi sve do sada viđeno kada je okrutnost, bezdušnost i bezobzirnost narko-mafije u pitanju.

Ključno pitanje koje se jednostavno samo nameće je da li se Đilasova i Jeremićeva tzv. žuta opozicija smišljeno i organizovano bavi rasturanjem droge radi finansiranja svojih političkih aktivnosti, ili se tu možda radi samo o ličnom bogaćenju kumova „žutog kartela“ Đilasa i Jeremića?

Kada će policija i tužilaštvo detaljnije da se pozabave ovim žutim narko-klanovima i kada će aktivnosti žute narko-mafije da budu sankcionisane?

Izvor: Hronika.eu

Ostavite komentar