Irski vozač Kreg Brin poginuo tokom treninga uoči relija u Hrvatskoj

Vozač fabričkog tima Hjundai Irac Kreg Brin poginuo je danas tokom treninga za Hrvatski reli, pošto je izleteo sa puta i udario u drvo na putu između Starog Golubovca i Lobora, prenose hrvatski mediji.

U saopštenju hrvatske policije se navodi da je vozač, čije se ime ne navodi, preminuo na licu mesta pošto je izleteo sa puta i udario u drvo, dok je njegov suvozač prošao bez povreda. U saopštenju policije se navodi da je istraga u toku i dodaju da će više informacija biti poznato do kraja dana.

Hrvatski mediji prenose da je poginuo Kreg Brin, a njegov suvozač Džejms Folton je prošao bez povreda.

Iz Svetskog reli šampionata (VRC) je potvrđena ova informacija, a na društvenim mrežama su se obratili posebnim saopštenjem.

„Porodica VRC je šokirana i tužna zbog smrti Krega Brina. Naše misli su u ovom neverovatno tužnom trenutku sa porodicom i prijateljima Krega Brina“, saopšteno je iz VRC.

I kompanija Hjundai motosport takođe se oglasila na društvenim mrežama.

„Hjundai motosport sa dubokim bolom potvrđuje da je Brin danas izgubio život u nesreći tokom test vožnje uoči Hrvatskog relija. Suvozač Džejms Fulton je prošao bez povreda u nesreći koja se dogodila danas oko podneva. Hjundai motosport upućuje saučešće Kregovoj porodici, prijateljima i njegovim mnogobrojnim navijačima“, naveli su iz Hjundaija.

Brin je bio sedmi u generalnom plasmanu vozača u VRC sa 84 boda. Prvo mesto drži vozač Tojote Finac Kale Rovanpera sa 255 bodova.

Brin je prošle godine bio četvrti na Hrvatskom reliju. On je najbolji plasman ove sezone ostvario na Reliju Švedske kada je zauzeo drugo mesto.

Reli Hrvatske u okviru Svetskog reli šampionata (VRC) trebalo bi da bude vožen od 20. do 23. aprila

Ostavite komentar