Ilon Mask kupuje Mančester junajted?!

Rok za podnošenje zvaničnih ponuda za kupovinu giganta engleskog i svetskog fudbala ističe danas, a kao jedan od mogućih kupaca pojavio se i Ilon Mask, vlasnik kompanije „Tesla” i društvene mreže „Tviter”.

U trci za vlasništvo nad Mančester junajtedom, kako se spekuliše, već su milijarder Džim Retklif, vlasnik kompanije „Ineos”, ali i grupa investitora iz Katara koji su želeli da ostanu anonimni. Britanski „Miror” je pre nekoliko dana naveo kako se među od ranije poznatim kandidatima za kupce „crvenih đavola”, istaklo i ime drugog najbogatijeg čoveka na svetu, Ilona Maska, piše dnevni sportski list Sport.

„Miror” nije jedini britanski medij koji je preneo informaciju da se Mask interesuje za najtrofejniji klub Engleske. Kako piše „Dejli mejl”, južnoafričko-američki milijarder je za kupovinu ovog kluba spremio ponudu od 4,5 milijardi britanskih funti.

Međutim, Rojters je danas preneo da se ne očekuje da vlasnik „Tesle” preuzme kormilo nad klubom koji je trenutno u vlasništvu porodice Glejzer.

„Ne kupujem nikakve sportske timove”, rekao je Mask prošle godine nakon što je njegova šala o kupovini Mančester junajteda privukla pažnju medija.

„Ipak, kada bih kupio neki tim, bio bi to Mančester junajted. Kada sam bio dete, to je bio moj omiljeni fudbalski klub”, dodao je biznismen.

S obzirom na to da rok za podnošenje prijava ističe u ponoć, nakon čega će „Rajne banka” oformiti listu potencijalnih kupaca, tek ostaje da vidimo kako će se ova saga završiti.

Ostavite komentar