HRVATSKI NARKO-BOS PAO U BEOGRADU: Živeo u Marbelji, a telohranitelji mu bili Srbi!

Hrvatski državljanin G. B. (38), koji navodno važi za vođu kriminalnog klana Brkovi, a za kojim je Španija raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je trgovao narkoticima i prao novac za jednu od najvećih kriminalnih grupa koja je delovala u Granadi, uhapšen je u Beogradu i to u velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Zadar“!

Kako španski mediji prenose, on se sumnjiči da je velike količine, u proseku preko 100 kilogama droge tarnsportovao iz Granade u centralnu Evropu, piše portal Hype TV.

Nema dosije

– G. B. kom je nadimak Brka, nema krivični dosije i živeo je u luksuznoj kući u Marbelji, sa suprugom, takođe Hrvaticom koja se bavi estetskom medicinom. Uhapšeni je uvek imao telohranitelje i to srpske državljanine – prenose španski mediji. Prema njihovim navodima. G. B. je sarađivao sa kriminalnim grupama iz Granade i u Marbelju se preselio da bi bio u direktnom kontaktu sa tri klana koji nemaju veze jedan sa drugim, ali je od svih nabavljao drogu kako bi je transportovao dalje.

– Kontaktirao je direktno uzgajivače hašiša i marihuane, oni su za njega pravili „rasadnike“, gajili drogu a on je kamionima za međunarodni transport, sakrivenu u sofisticiranom duplom dnu ili kamufliranu u legalnu robu koja se prevozila, slao u druge zemlje Evrope – navode oni.

Živeo u luksuzu

G. B. kako prenose španski mediji, predstavljao se u Marbelji kao turista, ali je vodio luksuzan život. – Živeo je u četvrti u kojoj su skupi stanovi, i nikada se nije odvajao od svojih telohranitelja, koji su uglavnom državljani Srbije. Oni nisu uhapšeni niti je njihovo privođenje traženo – preneli su španski mediji.

Španska policija, kako dodaju, u januaru prošle godine počela je da prati G. B.

– Praćen je sve do luksuzne vile u Puerto Banusu, gde je živeo u Marbelji. Inspektori su snimili da se nekoliko minuta ranije na parkingu , sastao sa jednim od šefova lokalne grupe. Isti lokalni šef narko grupe je pretresen 29. septembra u hotelskoj sobi i kod njega je pronašena puška, u drugoj sobi saksije koje se koriste za uzgoj marihuane na plantažama – otkrivaju oni.

Poternica

Istog dana, kako je utvrđeno, G. B. je napustio Španiju, a policija je tokom potrage za njim pretresla 26 objekata u Granadi i Marbelji. U potrazi je učestvovalo 300 pripadnika civilne garde, koji su uhapsili 37 ljudi i zaplenili više od 350 kilograma pupoljaka marihuane i 65 kilograma hašiša, kao i vatreno oružje, skupocene automobile i nakit, kao i više od 325.000 evra u kešu.

– Za G. B. je raspisana međunarodna poternica, kao i zahtev za izručenje. U akciju su se uključile i hrvatska i srpska policija, uz saradnju sa Evropolom. Agenti su učinili sve da otkriju gde se Brka sklonio, ali je on dugo bio korak ispred njih, pošto je menjao adrese i stalno putovao između Hrvatske i Srbije. Međutim, međunarodna saradnja urodila je plodom 13. januara kada je G. B. uhapšen u Srbiji i otpočeo je postupak njegovog izručenja Španiji – otkrili su mediji iz te zemlje.

Ostavite komentar