HOROR: Groblje ruskih plaćenika grupe „Vagner“ dostiglo 60.000 grobova! (VIDEO)

Zvanično je do sada u ratu u Ukrajini poginulo 60.000 pripadnika ruskih plaćenika grupe Vagner, što uz cifru od 20.000 poginulih ruskih civila i 15.000 ruskih rezervista daje konačnu brojku od 95.000 poginulih Rusa u ovom ratu…

Veliko groblje

Groblje je u poslednjih nekoliko meseci od malog seoskog preraslo u veliko groblje s nekoliko novih zona za smeštaj sve većeg broja mrtvih.

Čuvari sada patroliraju objektom. U četvrtak je šef Vagnera Jevgenij Prigožin posetio groblje i rekao da ga planira da ga pretvori u spomenik, priznao je da se groblje proširilo dodajući: „Takav je život“.

Više od 60.000 poginulih

Nekoliko zapadnih obaveštajnih agencija tvrdi da ruskoj vojsci ponestaje ljudi.

Prošle godine je predsednik Putin najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji – stotine hiljada ljudi pristiglo je u oružane snage i poslano na bojno polje u Ukrajinu.

Poslednji službeni broj mrtvih koji je dala ruska vojska bio je u septembru 2022, kada je ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je u Ukrajini poginulo 5.937 vojnika.

Procene ukupnih gubitaka variraju, ali većina američkih i evropskih zvaničnika procenjuje da je broj poginulih ruskih plaćenika znatno veći od 60.000.

Ostavite komentar