„HEAVENLY JIN“ JE NAJVIŠI RESTORAN NA SVETU U ZGRADI!

Najviši restoran na svetu u zgradi sada je zvanično u Šangaju. Restoran “Heavenly Jin”, koji se nalazi na 120. spratu J Hotela Šangaj Kule, zvanično je proglašen za “najviši restoran na svetu u jednoj zgradi“ od strane Ginisove knjige rekorda.

Foto:Printscreen/www.jhotel-shanghai.com

Najviši restoran na svetu se nalazi na visini od 556,36 metara iznad zemlje na 120. spratu Šangajskog tornja, Goste dočekuje složen mural dugačak 30 metara umetnut italijanskim mozaičkim pločicama koji prikazuju scenu iz drevnog Puta svile.

Zastakljeni zidovi enterijera restorana sijaju kao kristalni luster kada ih osvetli sunce. Kuvari u Heavenli Jin-u koriste otvorenu kuhinju kao pozornicu u restoranu se služi mešavina zapadne, kineske i japanske kuhinje, kao i popodnevni čaj piše travelandleisure.

“Od otvaranja, gosti su hvalili restoran zbog svog visokokvalitetnog iskustva i usluge u restoranu. „Dočekujemo goste i prijatelje iz celog sveta sa iskustvom višeg nivoa iznad oblaka. “, rekla je Dženi Zhang, generalni direktor J Hotela Shanghai Towver-a, u izjavi.

Džang je dodala da je ovo dostignuće “takođe dokaz posvećenosti rukovodstva i operativnih timova Nebeskog Džina“.

Nebeski Džin prestigao je za više od 100 metara prethodnog rekordrera od 441,30 metara, koji je 2011. godine postavio At.mosphere, koji se nalazi na 122. spratu u Dubaiju Burj Khalifa. Taj restoran je prvi put otvoren u januaru 2011, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Sam luksuzni hotel nalazi se u najvišem neboderu u Kini – i drugom po visini na svetu iza Burdž Kalife – sa sobama na 86. do 98. spratovima.

Iako je restoran u Šangaju možda najviši restoran u jednoj zgradi, nije najviši na svetu. Ta čast pripada skijaškom centru Čakaltaja u Boliviji, koji se nalazi na 5.340 metara nadmorske visine, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

I dok je Dubai možda izgubio jednu čast za svetski rekord, nedavno je dobio novu sa najvećom piramidom od stakla na svetu, koja je podignuta u Atlantisu, hotel The Palm.

Izvor: zanimljivostidana.com/HYPETV.RS

Ostavite komentar