EKSKLUZIVNI INTERVJU NAJBOLjEG SRPSKOG TENISERA ZA SI-EN-EN: Ne kajem se što sam propustio Indijan Vels i Majami!

Nadam se da će se stvari promeniti i da ću igrati u Njujorku, gde sam izgubio finale 2021, ali sam dobio mnogo ljubavi i poštovanja. – Čestitam Alkarazu, zaslužio je poziciju broj jedan

I dalje hrabro i čvrsto stoji iza svojih stavova i odluka. Novak Đoković se ne kaje što je propustio oba mastersa u Americi – Indijan Vels i Majami zbog toga što je rešio da se ne vakciniše protiv virusa korona, piše Sport.

Iako je podneo dokumentaciju za vizu, njegov zahtev je odbijen, pa nije mogao da uđe u SAD i učestvuje na prvim mastersima ove godine. Stoga i nije mogao da brani prvu poziciju na ATP listi koju mu je preoteo Karlos Alkaras osvajanjem trofeja u kalifornijskoj pustinji.

– Ne, ne kajem se – istakao je Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Si-En-En novinarki Beki Anderson.

– U životu sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti, a to ne želim da radim. Takođe, ne želim da živim previše u budućnosti. Želim da budem usredsređen na sadašnji trenutak, ali naravno razmišljam o budućnosti, stvaram bolju budućnost. Zato čestitam Alkarazu. Apsolutno zaslužuje da se vrati na mesto broj jedan.

Ne žali što ih je propustio, ali mu je žao što nije mogao da zaigra u mastersima.

– Šteta što nisam mogao da igram u Indijan Velsu u Majamiju. Volim te turnire. Imao sam dosta uspeha tamo, ali, u isto vreme, svesno sam doneo takvu odluku i znao sam da uvek postoji mogućnost da ne odem, a nadam se da će se situacija promeniti za Ju-Es open. Za mene je to najvažniji turnir na američkom tlu.

Đoković je po ko zna koji put potencirao da su mu u ovoj fazi karijere grend slem turniri najvažniji i zato se nada da će bar igrati u Njujorku.

– Stvarno želim da igram na Ju-Es openu. Imam dosta lepih uspomena. Iako sam 2021. izgubio finale od Danila Medvedeva, dobio sam mnogo ljubavi i poštovanja od ljudi, pa želim tamo da se vratim. Doživeo sam jedan od najboljih trenutaka sa publikom u Njujorku. Slavio sam tri puta u Njujorku. Nadam se da ću igrati tamo.

Sledeća stanica za Đokovića je Monte Karlo, prvi masters na šljaci. Od turnira u Monaku počinje Novakova priprema za sezonu na crvenoj prašini.

Ostavite komentar