Dragan Džajić novi predsednik FSS!

Dragan Džajić je izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Džajić sa 78 glasova „za“ i nijednim protiv. Sedam delegata nije bilo prisutno sednici.

Prethodno je generalni sekretar Jovan Šurbatović podneo je izveštaje o radu FSS.

„Ima dobrih stvari, verujem da ima i onih koje možemo da uradimo. Reprezentacija je ogledalo saveza, učinićemo sve da postane redovan učesnik takmičenja. Prioriret je plasman na EP, učinićemo sve da se tamo nađemo. Želimo, ipak, iskorak srpskog fudbala u celini, izabrao sam tim ljudi, spremnih da donesu boljitak. Grade se novi stadioni, u Zaječaru, Loznici, sa nestrpljenjem očekujemo igradnju Nacionalnog stadiona. Tražićemo način da klubovima pomognemo u izgradnji terena i dobrih uslova“, poručio je Dragan Džajić, u prvom obraćanju javnosti.

„Potrebno je da radimo na razvoju regiona, čime će i mlađe selekcije dobiti vetar u leđa. Učinićemo sve da superligaško takmičenje učinimo atraktivnijim. Daćemo ljudima veću autonomiju, automatski i odgovornost. Slična će biti i priča sa regionalnim savezima. Verujem ljudima iz sudijske organizacije da će iskoristiti samostalnost, FSS će biti brana udarima na njih… Hoću da ukinem klubaštvo, ponosan sam na prijatelstva sa Aleksanderom Čeferinom i Zoranom Lakovićem. Sarađivaćemo sa UEFA i FIFA, za bolje sutra domaćeg fudbala“, istakao je Džajić.

„Molim vas za malo strpljenja, za analizu i rešenje. Ne planiram radikalne zaokrete, iskustvo ima prednost, potreban nam je svaki čovek, koji razume fudbal. Iskustvo ima prednost, potrebna nam je svaka seda glava. Ne završava se izbor pobedom, ili ovom skupštinskom sednicom. Imamo mnogo posla. Hvala mojoj porodici i delegatima na podršci“, zaključio je Dragan Džajić.

Ostavite komentar