DAN KADA JE POČEO ARMAGEDON: Hamas napao Izrael, stotine mrtvih i hiljade ranjih!

Palestinska organizacija HAMAS napala je Izrael raketnim udarima, ubijeno je više od 300 Jevreja, ranjeno je nekoliko hiljada ljudi a zarobljeno je više stotina lica.

Mirovne snage Ujedinjenih nacija u Libanu (UNFIL) potvrdile su danas da je došlo do razmene vatre između izraelskih i libanskih snaga, i pozvale na uzdržanost i deeskalaciju. „U kontaktu smo sa vlastima obe strane, na svim nivoima, kako bismo izbegli ozbiljniju eskalaciju”, navodi se u objavi UNFIL-a na društvenoj mreži X (Tviter).

 Kaže se da mirovnjaci Ujedinjenih nacija ostaju na svojim pozicijama, a da će neki nastaviti da rade iz skloništa radi njihove bezbednosti. „Pozivamo sve da budu uzdržani i iskoriste UNIFIL-ove mehanizme za vezu i koordinaciju za deeskalaciju, kako bi se sprečilo brzo pogoršanje bezbednosne situacije”, poručuju iz mirovne misije UN u Libanu.

Prethodno je izraelska vojska (IDF) saopštila da je izvela vazdušne udare na delove Libana, nakon što je sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata. Kasnije je libanska militantna grupa Hezbolah preuzela odgovornost za napade na Izrael.

Ostavite komentar