BRUKA: Da li je bilo krađe novčanika u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu?!

Navode zamenice višeg tužioca da je mlađa saradnica pokušala da joj ukrade novčanik proveriće Prvo osnovno tužilaštvo.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović prosledio je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podnesak sa molbom svoje zamenice Lj. M. koja navodi da postoji mogućnost da je izvršeno krivično delo u prostorijama Palate pravde.

„Potrebno je da ispitate sve okolnosti navoda predmetnog podneska, te utvrdite da li se u radnjama bilo koje osobe stiču zakonska obeležja krivičnog dela propisanog Krivičnim zakonikom, a naročito zakonska obeležja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti. Ukoliko smatrate da nema elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, dostavite podnesak nadležnom sudu, tretirajući ga kao privatnu tužbu”, navodi se u dopisu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, nadležnom za teritoriju opštine Savski venac, na kojoj se nalazi zgrada Palate pravde.

Povod za ovakav dopis je navodni pokušaj krađe novčanika u prostorijama Višeg javnog tužilaštva (VJT), o kojem su juče pisali pojedini mediji. Navode da je tužilačka saradnica K. M. uhvaćena u službenim prostorijama kako krade novčanik jedne koleginice. Mediji prenose da je reč o saradnici koja je nedavno na zahtev i preporuku višeg tužioca Nenada Stefanovića prebačena iz Trećeg osnovnog tužilaštva u VJT, a da je potom njegovom odlukom vraćena u to tužilaštvo kako bi se čitav slučaj zataškao.

„Zamenica tužioca koja je umalo bila žrtva pljačke zatekla je mlađu koleginicu kako pokušava da joj ukrade novčanik”, naveli su pojedini mediji. Dodali su da žrtva nije htela da dopusti da se slučaj zataška.

Više javno tužilaštvo juče je objavilo saopštenje u kome najoštrije protestuje zbog svakodnevnih napada pojedinih medija na rad ovog tužilaštva i višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića.

– Učestali napadi koji se ogledaju u objavljivanju tekstova sa netačnim, poluistinitim i malicioznim informacijama usledili su posle objavljivanja intervjua višeg javnog tužioca u „Politici” u ponedeljak 28. novembra. Zlonamernim neprofesionalnim i malicioznim izveštavanjem i proturanjem lažnih informacija pojedini mediji tendenciozno žele da naruše ugled VJT u Beogradu i svih njegovih zaposlenih, zbog čega najoštrije osuđujemo ovakvo postupanje”, piše u jučerašnjem saopštenju VJT u Beogradu.

Ostavite komentar