Blogeri zahtevaju milijardu dolara odštete od Zakerberga!

Blogovanje ili svakodnevne javne aktivnosti na Internetu postale su izvor prihoda za mnoge mlade ljude.

Prodaja preko društvenih mreža, kao i sponzorisane objave na Instagramu postale su toliko moćan izvor prihoda da se formirala čitava klasa profesionalnih proizvođača sadržaja, kojima je ovo postala glavna delatnost. Intervjui, recenzije, šale, sport i samo snimanje svakodnevnog života – oblasti su bezbrojne. Sada je teško naći osobu koja ne prati nekoliko istaknutih predstavnika u bilo kojoj oblasti.

Svi ovi predstavnici nove profesije imaju jednu zajedničku stvar – rezultat njihovog rada objavljuje se na dva najveća sajta Instagramu i You Tube. A sada je kompanija Meta, koja je vlasnik Instagrama, prepoznata kao ekstremistička u Ruskoj Federaciji i zabranjena. Sudbina najvećeg video hostinga, najverovatnije, takođe je samo pitanje vremena.
Blokiranje pristupa Instagramu u Rusiji na zahtev Generalnog tužilaštva Ruske Federacije je umanjilo prihode skoro 13 miliona ruskih blogera, lišivši ih zarade. Sada su se proizvođači sadržaja ujedinili optimistički procenjujući da je Mark Zakerberg, odnosno njegova kompanija Meta nanela štetu od oko milijardu dolara. U saopštenju se navodi da je Zakerberg taj koji je dozvolio da platforma prekrši zakon u Rusiji, što je dovelo do vladinih sankcija koje su blogere lišile sredstava za život.

Inače, pored materijalnog, tekst ima i moralni karakter i oni zahtevaju da se Mark izvini celom ruskom narodu.

Izvor: Hypetv.rs

Hype televizija je dostupna na kanalu broj 146 za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, i na kanalu broj 46 za korisnike Supernove, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

2 thoughts on “Blogeri zahtevaju milijardu dolara odštete od Zakerberga!

Ostavite komentar