BEOGRAD: Uhapšeno troje osumnjičenih za prevaru tešku 11 miliona dinara!

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje su doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva i stekli protivpravnu imovinsku korist od 11 miliona dinara, prenosi Hype TV.

Na teret im se stavlja krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti, u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 43-godišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga, saopštio je MUP.

Uhapšeni su G. Ć. (53), odgovorno lice privrednih društava „STIX” DOO Varvarin i „Radović enerdži” DOO Beograd, a kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu „DMS Pasta” DOO Beograd, S. N. (48), kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u PD „STIX” DOO Varvarin, i D. K. (69), odgovorno lice PD „DMS Pasta” DOO Beograd.

Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili.

Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara.

G. Ć., S. N. i D. K. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ostavite komentar