Basketaši Srbije opet prvaci Evrope!

Basketaši Srbije, koji su pobedom nad Letonijom u finalu Evropskog prvenstva, odbranili titulu evropskog šampiona, rekli su da su znali da su na papiru favoriti, ali da nije bilo lako to dokazati i na terenu.

Reprezentativac Srbije Marko Branković istakao je nakon pobede u finalu da su išli basket po basket od početka turnira.

„Znali smo da smo favoriti na papiru, ali to se mora pokazati na terenu. Mi to jesmo i na kraju smo zasluženo ponovo prvaci“, naglasio je Branković.

Mihailo Vasić smatra da je finale protiv Letonije jedan od boljih basketa koje je reprezentacija Srbije odigrala u prethodnih nekoliko godina.

„Mislim da smo odigrali neverovatan basket, što u napadu što u odbrani, bili smo fokusirani od samog starta, znali smo šta radimo u odbrani i u napadu“, rekao je Vasić.

Najiskusniji među basketašima Srbije i MVP takmičenja u Gracu Dejan Majstorović istakao je da je presrećan i preponosan na igrače i stručni štab.

„Odigrali smo sjajno. Četiri puta zaredom osvojiti bilo koji turnir, a ne Evropsko prvenstvo, je fenomenalan uspeh i nastavljamo da pišemo istoriju ovog sporta. Nastavićemo, nadam se, u istom ritmu, sledeće godine su opet Evropsko i Svetsko prvenstvo“, istakao je Majstorović.

Strahinja Stojačić kao ključ uspeha vidi timski duh, veru u saigrače i energiju koju su srpski basketaši, kako kaže, imali u timu tokom celog turnira.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 odbranila je titulu evropskog šampiona pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Gracu pobedila Letoniju sa 21:14.

Ostavite komentar