BAR: Obustavljena istraga za šverc pola tone kokaina u bananama, NIKO NIJE KRIV!

Špediter Đoko Drobnjak, jedina osoba koja je bila uhapšena posle pronalaženja pola tone kokaina u Baru, pušten je na slobodu nakon što je što je Apelacioni sud potvrdio odluku da se protiv njega obustavi krivični postupak za šverc narkotika iz Ekvadora u Crnu Goru.

Kokain je zaplenjen 12. januara u magacinu trgovinskog lanca „Voli” posle dojave zaposlenih ove kompanije koji su pronašli drogu sakrivenu u tovaru sa bananama. Radnici su prvo slučaj prijavili menadžmentu a potom i policiji.

Istragu protiv Drobnjak pokrenulo je Specijalno tužilaštvo koje je posle pet meseci istrage utvrdilo da nema dokaza da je Drobnjak član kriminalne organizacije. Ipak, slučaj je preuzelo Više državno tužilaštvo i podiglo optužnicu protiv Drobnjaka, navode podgorički mediji.

Proverom dokaza veće sudija Višeg suda, kao i Specijalno tužilaštvo, utvrdilo je da Drobnjak nije mogao uticati na to koji će konkretno kontejner sa bananama sa broda ,,Spirit of Chennai” biti istovaren u Luku Bar, što znači da nije mogao upravljati kretanjem kontejnera u kome je bila skrivena droga.

Odluku Višeg suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Ostavite komentar