BAČKA PALANKA: Preminuo penzioner koga su pretukla dva dečaka u selu Tovariševo!

T. Š. (75) iz Tovariševa, u opštini Bačka Palanka, preminuo je posle teških povreda koje su mu pre tri meseca nanela dvojica maloletnika od 10 i 13 godina.

On je prebijen 14. aprila i prevezen na Odeljenje neurologije u Novom Sadu. Imao je teške povrede glave i pluća.

D. J., čija se porodica brinula o povređenom čoveku, izjavio je za beogradske medije da nisu gubili nadu da će se T. Š. oporaviti, pa su ga smestili u banju u Melencima. „Tamo su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu, nažalost, nije bilo spasa”, kazao je D. J.

Preminuli muškarac bio je neoženjen i živeo je sa teško pokretnom starijom sestrom, a radni vek je proveo kao inženjer geologije. Prema nezvaničnim informacijama, T. Š, je pretučen jer je maloletnim nasilnicima rekao da nema novca, kada su od njega tražili da im da pare.

Maloletnici su ga sačekali kada se vraćao iz prodavnice, a jedan od njih ga je, navodno, udario kamenom u glavu. Kad je pao, šutirali su ga po glavi i grudima. Ležao je u lokvi krvi kad su stigli policija i lekari”, ispričao je D. J.

Mediji su preneli da nema informacija o maloletnim napadačima i merama koje su prema njima preduzete i da, prema saznanjima meštana, dvojica maloletnika potiču iz sedmočlane porodice, doseljene nedugo pre zlodela iz Novog Sada, te da se ta porodica odselila iz Tovariševa.

Jedan od najdrastičnijih slučajeva zločina maloletnika prema starijim osobama u našoj zemlji dogodio se u decembru 2016. kada su trojica dečaka zapalila beskućnika koji je spavao, a od zadobijenih opekotina preminuo.

Incident se desio oko tri časa, kada su tinejdžeri podmetnuli požar u napuštenom objektu u Bulevaru oslobođenja gde su boravila dvojica beskućnika. D. T. (64) je tada umro. Nakon intenzivne istrage, policija je locirala i privela trojicu maloletnika.

„Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namera da čovek izgori”, rekao je na saslušanju u policiji dvanaestogodišnjak.

Za podmetanje požara u kojem je smrtno stradao D. T. osumnjičen je ovaj dečak, dok su druga dvojica maloletnika posmatrala šta se dešava. Teške povrede zadobio je i prijatelj D. T. takođe beskućnik.

U selu kod Bečeja, u februaru ove godine, dogodilo se ubistvo. Muškarac je došao u policiju i prijavio da ima saznanja da je njegov maloletni sin ubio 60-godišnju žensku osobu. Prema nezvaničnim informacijama, šesnaestogodišnjak je nesrećnu ženu tukao čekićem, i ubadao oštrim predmetom. Nakon ubistva, pobegao je žrtvinim „opelom” crvene boje u smeru Bačke Topole.

O problemu maloletničke delinkvencije u našoj zemlji se mnogo govorilo i pisalo, ali on ni izdaleka nije rešen. Stručnjaci koji se na razne načine bave ovom oblašću kažu da je maloletničko nasilje u porastu i da tinejdžeri sa sve većom svirepošću izvršavaju krivična dela.

Ostavite komentar