Argentinski gangsteri prete Leu Mesiju!

Gangsteri ispalili 14 metaka u vrata prodavnice čiji je vlasnik supruga Lionela Mesija i ostavili poruku „Mesi, čekamo te“. Istragu obećao predsednik Argentine. Od početka godine 66 mrtvih u Rosariju.

„Mesi, čekamo te, Havkin Pablo (gradonačelnik Rosarija) je trgovac drogom, on neće brinuti o vama“, glasila je poruka koju su napadači ostavili ispred vrata supermarketa.

U centru argentinskog grada Rosarija, rodnog mesta Lionela Mesija, dvojica muškaraca su sa motora pucali u vrata prodavnice Mesijeve supruge, a zatim su ostavili papir sa pretećom porukom argentinskom fudbaleru.

Povodom događaja u vezi sa pucnjavom oglasio se i predsednik Argentine Anibal Fernandez, rekavši da istražni organi intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja.

Neposredno nakon pucnjave oglasio se i gradonačelnik Rosarija, koji je istakao da je veoma brzo obavešten o dešavanjima, a naglasio je i to da je čin izdajnički, jer se tiče najpoznatije osobe na svetu.

„Imali smo mnogo sastanaka sa saveznim, pokrajinskim službama bezbednosti, sudijama i tužiocima poslednjih dana. Deo onoga o čemu se razgovaralo ima veze s tom oblašću gde se desila pucnjava. Ovo je veoma podmuklo“, rekao je Pablo Havkin.

Rosario, kriminal i ubistva

Rodni grad Lionela Mesija, Rosario, nalazi se u pokrajini Santa Fe i važi za jedan od industrijski najvažnijih gradova u Argentini, a poslednjih godina beleži se porast kriminala.

U obračunima suprotstavljenih kriminalnih grupa koje se bore za prevlast u Rosariju neretko strada veliki broj građana.

U poslednjoj godini 288 ljudi je ubijeno u sukobima narko-mafije, a 66 je samo u ovoj izgubilo život.

Nasilje se često odražava i na javne institucije kao što su policijske stanice i zatvori.

Fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi se nije oglašavao povodom pucnjave na supermarket njegove supruge.

Fudbalska superzvezda često posećuje Rosario, gde se nalazi njegov porodični dom.

Ostavite komentar