Američka ambasada u Vatikanu istakla gej zastavu!

Ambasada SAD pri Svetoj stolici u sredu je istakla LGBT zastavu duginih boja i potom objavila na Tviteru fotografiju i najavu obeležavanja Meseca ponosa.

Ovo je druga godina zaredom da američka ambasada pri Svetoj stolici slavi mesec ponosa i ističe LGBT obeležja, nakon što je državni sekretar Antoni Blinken izdao opšte ovlašćenje američkim diplomatskim predstavništvima širom sveta da kače gej zastavu na istom jarbolu na kome je i američka zastava.

– Danas je početak Meseca ponosa. Sjedinjene Države poštuju i promovišu jednakost i ljudsko dostojanstvo svih ljudi, uključujući LGBT. – stoji u tvitu US ambasade.

Kao alternativu Mesecu ponosa, prošle godine je papa Franja ponudio „Hrišćansku poruku za jun“ pozivajući vernike da se mole za mladiće i devojke koji se pripremaju za brak.

Papa je 1. juna 2021. objavio video-snimak kojim objavljuje svoju molitvenu nameru za Crkvu za mesec jun, pod naslovom: Lepota braka , objavljen na veb stranici Papine svetske molitvene mreže.

Papa Franja zagovara tradicionalni brak muškarca i žene od početka svog pontifikata, insistirajući na tome da je brak — zasnovan na „komplementarnosti muškarca i žene“ — ovo uverenje na udaru savremenog sveta.

Tradicionalni brak između muškarca i žene „doveden je u pitanje takozvanom rodnom ideologijom“, rekao je papa u junu 2015, ali razlike između muškaraca i žena ne ukazuju na „suprotstavljanje ili podređenost“, već su namenjene „zajedništvu i rađanje, uvek po liku i podobiju Božijem.”

 

Ostavite komentar