AKCIJA SRPSKE I EVROPSKE POLICIJE: U međunarodnoj akciji zaplenjeno oružje i droga, uhapšeno sedam osoba!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplemnili su na teritoriji Srbije veću količinu oružja i droge i uhapsili sedam osoba u međunarodnoj akciji sprovedenoj u okviru Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala (EMPAKT), saopštio je danas MUP.

Akcija je sprovedena u cilju suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje. Zaplenjena su 23 ručno pravljena revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, devet ručno pravljenih pušaka, četiri pištolja, četiri puške, četiri ručne bombe, dva revolvera, dva krateža, jedan ručno pravljeni pištolj, pet lovačkih pušaka, devet detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje.

U toku akcije pronađeno je i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina i manja količina kokaina. U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina.

Ostavite komentar