63% Amerikanaca ne odobrava plan Ministarstva obrazovanja da proširi definiciju „pola“ uključivanjem „rodnog identiteta“

 

Velika većina Amerikanaca 63% ne odobrava plan Ministarstva obrazovanja da proširi definiciju „pola“ tako da uključi „rodni identitet“, navodi se u najnovijoj IouGov anketi.

Ovaj potez Ministarstva za obrazovanje dolazi u momentu kada Bajdenova administracija žestokim merama pokušava da ugura rodnu ideologiju u savezni zakon.

Skoro dve trećine Amerikanaca (63 odsto) protivi se planu Ministarstva za obrazovanje, prema anketi koju je IouGov uradio za SAVE objavljenoj u ponedeljak. Predloženim izmenama bi se izmenila definicija „pola”  kako bi uključila „polne stereotipe, karakteristike vezane za pol (uključujući interseksualne osobine), trudnoću ili srodna stanja, seksualnu orijentaciju i rodni identitet”. Samo 37 odsto Amerikanaca je po anketi za redefinisanje pola.

Takođe 71 odsto Amerikanaca smatra da biološkim muškarcima ne bi trebalo dozvoliti da se takmiče u ženskim sportovima, u poređenju sa 29 odsto koji podržava taj potez.

Sve u svemu, čini se da su Amerikanci u sukobu sa krstaškim pohodom Bajdenove administracije da nametne rodnu ideologiju deci i školama.

U istoj anketi, 61 odsto Amerikanaca smatra da bi trebalo tražiti saglasnost roditelja pre školskog savetovanja sa učenicima o rodnoj disforiji (poremećaj rodnog identiteta, rodni nesklad ili transrodnost depresivni je sindrom koji se javlja kod osoba koje disforiju doživljavaju zbog nezadovoljstva svojim identitetom (rodno/polnim) koji im je rođenjem dodeljen) ili transrodnim idejama. Slično, 69 odsto se složilo da bi roditelji trebalo da imaju mogućnost da isključe svoju decu sa kurseva seksualnog vaspitanja u školama.

Anketa IouGov sprovedena je onlajn među 2.566 odraslih osoba između 31. maja i 2. juna.

 

Ostavite komentar